Το WIFT GR – Women in Film and Television Greece (Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα) παρουσιάζει το 7ο Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος 23-26 Νοεμβρίου 2023 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο.

Women in Film and Television Greece

Το WIFT GR ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που ξεκίνησε το 1973 και σήμερα είναι το κορυφαίο δίκτυο γυναικών και εν γένει θηλυκοτήτων που εργάζονται σε όλους τους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων στην Ελλάδα και αποτελεί μέρος ενός διεθνούς δικτύου με περισσότερα από 50 παραρτήματα σε έξι ηπείρους, που εκπροσωπούν περισσότερα από 15.000 μέλη και εργάζονται για τον ίδιο στόχο: την ισόρροπη εκπροσώπηση των δύο φύλων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Το WIFT GR ενδυναμώνει τις γυναίκες φωτίζοντας τα επιτεύγματά τους, παρέχοντας πρόσβαση σε μια υποστηρικτική κοινότητα ομοίων που δρα υπέρ των συμφερόντων των γυναικών.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τα εξής τρία μέλη του WIFT GR:
Sibylle Meder (Σκηνοθέτρια)
Κωνσταντίνα Κουτσονάσιου (Ηθοποιός)
Γεωργία Φώτου (Σεναριογράφος)

Θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

1ο Βραβείο WIFT GR με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ

2ο Βραβείο Μusou - Παροχή πρωτότυπης μουσικής επένδυσης για την επόμενη ταινία της νικήτριας δημιουργού

3ο Βραβείο PACT - Εξασφαλισμένη συμμετοχή της νικήτριας παραγωγού σε workshop υψηλού κύρους, που διοργανώνει η Ένωση Παραγωγών ΟπτικοακουστικώνΈργων PΑCT, το 2024.

Υποβολή συμμετοχής: μέχρι 31 Οκτωβρίου 2023.
Οι ταινίες πρέπει να έχουν διάρκεια μέχρι 30 λεπτά και να είναι παραγωγής 2022 και 2023.

Overall Rating
Quality
Value
Communication
Hospitality
Networking
 • Great to have our films part of the selection! Thank you.

  December 2023
 • Mary Kolonia

  A festival dedicated to female filmmakers and female gaze that made us all feel connected and empowered. Thank you for selecting the Armchair on the Pavement in competition and for the special mention among so many meaningful stories!

  December 2023
 • It was a great honor for our film to be selected by such a great festival! Thank you!

  November 2023