Het VERS Film Festival is een jaarlijks terugkerend filmfestival met een groot oog voor de talentontwikkeling van haar genomineerden en de ontmoeting tussen de industrie en de volgende generatie filmmakers. Dit jaar zal het VERS Film Festival weer plaatsvinden in de vorm van een driedaags festival op 15 t/m 17 maart 2024. Nieuwe filmmakers uit Nederland en België krijgen de kans hun werk op het grote doek te tonen en te laten beoordelen door een vakjury. Daarnaast maken de filmprofessionals kans op in totaal €16.650,- euro aan prijzengeld te besteden aan een volgend project.

Al meer dan 27 jaar is VERS de vereniging voor nieuwe filmprofessionals. Het VERS Film Festival biedt nieuwe makers een kans om vroeg in hun carrières stappen te zetten door hun films een podium te geven, ze deel te laten nemen aan uitgebreide netwerkevenementen en ze middels een competitie met aantrekkelijke prijzen de mogelijkheid te bieden voor financiering van nieuwe projecten.

*** Only DUTCH and BELGIAN films are eligible.

€16.650 in productiebudget, waarvan:

€10.000 productiebudget voor Beste Film
€2.500 productiebudget voor Beste Cinematografie
€2.500 productiebudget voor Beste Montage
€1.650 productiebudget voor Beste Scenario

- De film moet deel uitmaken van de Nederlandse of Belgische filmindustrie.
- Geen videoclips/commercials.
- Door je film in te sturen ga je ermee akkoord dat de film kosteloos vertoond mag worden tijdens het VERS Film Festival.
- Het inzenden van een film kost €15,-. Voor VERS-leden is inzenden gratis. We geven geen geld terug voor verkeerd ingezonden films.
- Nog student? Je bent meer dan welkom. Je kunt als student voor slechts €15 per jaar lid worden van VERS. Voor meer informatie, zie: https://versfilmentv.nl/tarieven.
- De inzending moet tot de regisseurs eerste 3 films behoren. Videoclips en commercials worden daarbij niet meegerekend.
- Voor de D.O.P., editor en scenarist geldt dat het één van hun eerste 5 projecten moet zijn. Indien dit niet zo is, vervalt de nominatie voor de betreffende categorie, maar maakt de film alsnog kans op een nominatie in de overige categorieën.
- De film mag maximaal 2 jaar oud zijn.
- De film mag maximaal 30 minuten duren (incl. aftiteling).
- Winnaars van eerdere edities van het Vers Film Festival kunnen niet opnieuw genomineerd worden in de betreffende categorie.
- We accepteren geen inzendingen van eerdere winnaars van de Beste Film Award.