Note: The BREEDBEELD short film festival is NOT an international festival. It focusses on filmmakers living and/or studying in Flanders and Brussels. International entries will not be considered for selection.

De 10de editie van het BREEDBEELD Kortfilmfestival opent haar deuren voor een nieuwe selectie kortfilms!

Van 3 t.e.m. 6 november worden kortfilms van opkomende cineasten vertoond in De Studio in Antwerpen. Zowel fictie, animatie als documentaire komen aan bod. Het kortfilmfestival staat open voor films van alle makers en alle genres. De voornaamste voorwaarde is dat je film gemaakt is ZONDER VAF-subsidie, wildcard-budget of in opdracht van een productiehuis of zender.

Er worden prijzen uitgereikt voor beste fictiefilm, beste animatiefilm en beste documentaire, en er is een prijs voor de beste cineast zonder een filmopleiding (gelieve duidelijk aan te geven wanneer dit het geval is). Aan elke prijs hangt een cheque van €1000 vast. Je film inzenden is gratis en kan t.e.m. 31 augustus 2022.

Naast de competitiefilms vinden er gastprogramma's plaats, de Nacht van de Jeugdzonde en een speciaal programma ter ere van het 10-jarige bestaan van het festival!

(Cover Image: copyright 'Solar' van Gaspard Le Dourner)

- Beste Animatie
- Beste Documentaire
- Beste Fictie
- Beste film van cineast zonder filmopleiding

- Je woont en/of studeert in Vlaanderen en/of Brussel.
- Je kortfilm (fictie, documentaire of animatie) is max één jaar oud.
- Je kortfilm duurt maximum 30 minuten.
- De middelen van je productie staat los van de steun van Screen Flanders, VAF, TAX Shelter of productiehuis.
Alle andere vormen van steun zijn WEL toegestaan.
- Indien anders dan Nederlands gesproken in de film, voorzie je de film van Nederlandse/Engelse ondertiteling.
- Je bent houder van alle auteursrechten, ook op de muziek. De organisatie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor mogelijke inbreuk op auteursrecht.

Deadline is 31 augustus 2022.
Er wordt geen bevestiging gestuurd voor je inzending. Alle deelnemers zullen in september via mail op de hoogte gebracht worden over de selectie voor het festival.
Bij selectie stuur je ons: je film (bv via MyAirBridge en liefst een DCP), een Nederlandstalige synopsis, een still en de bevestiging of je aanwezig zal zijn voor een kort nagesprek tijdens het festival.

- Bij deelname geef je ons de toelating de ingezonden kortfilm vooraf te delen met de jury, die deze strikt en alleen voor haar juryopdracht gebruikt.
- De geselecteerde films worden beoordeeld door een jurypanel samengesteld door BREEDBEELD. Tegen de beslissing van de jury is geen beroep mogelijk en er wordt niet over gecorrespondeerd.
- BREEDBEELD kan niet verantwoordelijk gesteld worden in geval van wijzigingen of annulering van de wedstrijd wegens overmacht.
- Alle aangelegenheden die niet in het reglement voorzien zijn, worden aan BREEDBEELD voorgelegd. Zij neemt daarover een definitieve beslissing.
- Door deel te nemen verklaar je in te stemmen met het reglement en je eraan te onderwerpen.

Overall Rating
Quality
Value
Communication
Hospitality
Networking
 • It's been great to get back to a festival post-Covid in this condition. The festival's coordinator, Yirka, was present and supportive all along. Definitely recommend!

  November 2021
 • Chantal Peten

  Thanks a lot for the nice organisation and I hoop we can all be there next year.

  November 2020
 • sébastien Baillou

  Great festival, a lot of variety !

  November 2020
 • Thomas Verijke

  Great hospitality and line-up. Real supporters of filmmakers (especially in these difficult Covid times)!

  November 2020
 • Black speaks Back

  Wonderful experience, great support of filmmakers!

  April 2020
  Logo
  Response from festival:

  Thank you very much! Happy you have been part of the festival.