Note: The BREEDBEELD short film festival is NOT an international festival. It focusses on filmmakers living and/or studying in Flanders and Brussels. International entries will not be considered for selection.

De 9ste editie van het BREEDBEELD Kortfilmfestival opent haar digitale deuren voor een nieuwe lading kortfilms!
(https://www.breedbeeldkortfilmfestival.be)
Drie dagen lang worden kortfilms van opkomende cineasten in de kijker geplaatst. Fictie, animatie en documentaire, alle genres komen aan bod. Het kortfilmfestival staat open voor films van alle makers, de voornaamste voorwaarde is dat je film gemaakt is ZONDER VAF-subsidie, wildcard-budget of in opdracht van een productiehuis of zender.

Er worden prijzen uitgereikt voor beste fictiefilm, beste animatiefilm en beste documentaire, en er is een prijs voor de beste cineast zonder een filmopleiding (gelieve duidelijk aan te geven wanneer dit het geval is). Aan elke prijs hangt een cheque van €1000 vast. Je film inzenden is gratis en kan t.e.m.30 augustus 2021.

Naast de competitiefilms vinden er gastprogramma's plaats, de Nacht van de Jeugdzonde, een rondetafelgesprek en dit jaar voor de eerste maal een expo rond de geselecteerde animatiefilms!

(Cover Image: copyright Joy Maurits 'Hier.')

- Beste Animatie
- Beste Documentaire
- Beste Fictie
- Beste film van cineast zonder filmopleiding

- Je woont en/of studeert in Vlaanderen en/of Brussel.
- Je kortfilm (fictie, documentaire of animatie) is max één jaar oud.
- Je kortfilm duurt maximum 30 minuten.
- De middelen van je productie staat los van de steun van Screen Flanders, VAF, TAX Shelter of productiehuis.
Alle andere vormen van steun zijn WEL toegestaan.
- Indien anders dan Nederlands gesproken in de film, voorzie je de film van Nederlandse/Engelse ondertiteling.
- Je bent houder van alle auteursrechten, ook op de muziek. De organisatie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor mogelijke inbreuk op auteursrecht.

Deadline is 30 augustus 2021.
Er wordt geen bevestiging gestuurd voor je inzending. Alle deelnemers zullen in september via mail op de hoogte gebracht worden over de selectie voor het festival.
Bij selectie stuur je ons: je film (bv via MyAirBridge en liefst een DCP), een Nederlandstalige synopsis, een still en de bevestiging of je aanwezig zal zijn voor een kort nagesprek tijdens het festival.

- Bij deelname geef je ons de toelating de ingezonden kortfilm vooraf te delen met de jury, die deze strikt en alleen voor haar juryopdracht gebruikt.
- De geselecteerde films worden beoordeeld door een jurypanel samengesteld door BREEDBEELD. Tegen de beslissing van de jury is geen beroep mogelijk en er wordt niet over gecorrespondeerd.
- BREEDBEELD kan niet verantwoordelijk gesteld worden in geval van wijzigingen of annulering van de wedstrijd wegens overmacht.
- Alle aangelegenheden die niet in het reglement voorzien zijn, worden aan BREEDBEELD voorgelegd. Zij neemt daarover een definitieve beslissing.
- Door deel te nemen verklaar je in te stemmen met het reglement en je eraan te onderwerpen.

Overall Rating
Quality
Value
Communication
Hospitality
Networking
 • Chantal Peten

  Thanks a lot for the nice organisation and I hoop we can all be there next year.

  November 2020
 • sébastien Baillou

  Great festival, a lot of variety !

  November 2020
 • Thomas Verijke

  Great hospitality and line-up. Real supporters of filmmakers (especially in these difficult Covid times)!

  November 2020
 • Black speaks Back

  Wonderful experience, great support of filmmakers!

  April 2020
  Logo
  Response from festival:

  Thank you very much! Happy you have been part of the festival.

 • Hippolyte Leibovici

  I have to say that it was one of the nicest festival where i had a chance to screen my film. The all team are super nice, the conditions of screening are very good, and the program of film that you can see there is gorgeous ! Enjoy the festival, and I hope I could come back next year !

  November 2019
  Logo
  Response from festival:

  Thanks Hippolyte! Very nice to hear!