Note: The BREEDBEELD short film festival is NOT an international festival. It focusses on filmmakers living and/or studying in Flanders and Brussels. International entries will not be considered for selection.

Het BREEDBEELD kortfilmfestival opent haar digitale deuren voor een nieuwe lading kortfilms! Ons kortfilmfestival gaat voor de 7e editie bovendien uitbreiden. We verhuizen van Cinema Zuid naar De Studio en gaan dit jaar voor een driedaagse formule met tal van andere activiteiten en samenwerkingen.

De kern van het festival blijft echter helemaal dezelfde: kortfilms van opkomende cineasten in de kijker plaatsen. Fictie, animatie en documentaire, alle genres komen aan bod. Het kortfilmfestival staat open voor films van alle makers, ongeacht je opleiding of leeftijd. De voornaamste voorwaarde is dat je film gemaakt is zonder VAF-subsidie, wildcard-budget of in opdracht van een productiehuis of zender.

Er worden prijzen uitgereikt voor beste fictiefilm, beste animatiefilm en beste documentaire, en er is een prijs voor de beste cineast zonder een opleiding aan een filmhogeschool (gelieve duidelijk aan te geven wanneer dit het geval is). Aan elke prijs hangt een cheque van €1000 vast. Je film inzenden is gratis en kan t.e.m. 6 oktober.

(Cover Image: copyright Inès Eshun 'Het Leven van Esteban')

- Beste Animatie
- Beste Documentaire
- Beste Fictie
- Beste film van cineast zonder filmopleiding

- Je woont en/of studeert in Vlaanderen en/of Brussel.
- Je kortfilm (fictie, documentaire of animatie) is afgewerkt na 15 juli 2018.
- Je kortfilm duurt maximum 30 minuten.
- Je maakte de film met eigen middelen. Dat wil zeggen: producties los van steun van Screen Flanders, VAF, TAX Shelter of in opdracht van een omroep of productiehuis.
Alle andere vormen van steun zijn wel toegestaan.
- Indien anders dan Nederlands gesproken in de film, voorzie je de film van Nederlandse ondertiteling.
- Je bent houder van alle auteursrechten, ook op de muziek. De organisatie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor mogelijke inbreuk op auteursrecht.

Deadline is 6 oktober 2019.
Er wordt geen bevestiging gestuurd voor je inzending. Alle deelnemers zullen in oktober via e-mail op de hoogte gebracht worden over de selectie voor het festival.

- Bij deelname geef je ons de toelating de ingezonden kortfilm vooraf te delen met de jury, die deze strikt en alleen voor haar juryopdracht gebruikt.
- De geselecteerde films worden beoordeeld door een jurypanel samengesteld door BREEDBEELD. Tegen de beslissing van de jury is geen beroep mogelijk en er wordt niet over gecorrespondeerd.
- BREEDBEELD kan niet verantwoordelijk gesteld worden in geval van wijzigingen of annulering van de wedstrijd wegens overmacht.
- Alle aangelegenheden die niet in het reglement voorzien zijn, worden aan BREEDBEELD voorgelegd. Zij neemt daarover een definitieve beslissing.
- Door deel te nemen verklaar je in te stemmen met het reglement en je eraan te onderwerpen.

Overall Rating
Quality
Value
Communication
Hospitality
Networking
  • Hippolyte Leibovici

    I have to say that it was one of the nicest festival where i had a chance to screen my film. The all team are super nice, the conditions of screening are very good, and the program of film that you can see there is gorgeous ! Enjoy the festival, and I hope I could come back next year !

    November 2019