TheNextFilmFestival er Danmarks største åbne filmkonkurrence og filmevent for filmskabere under 21 år. Her kan du møde andre unge filmfolk, folk fra den professionelle filmbranche og dit nye publikum.

TheNextFilmFestival samarbejder med den danske filmbranche, som donerer præmier til vinderne. Derfor får du ikke alene mulighed for at få vist din film på storskærm, du får også chancen for at vinde for eksempel penge eller udstyr til din næste filmproduktion.

En jury ser alle film og bedømmer hvilke som kvalificerer sig. Som den eneste danske festival for unge, byder vi alle typer film velkommen. Dokumentar, fiktion, kunstfilm eller musikvideo – det eneste juryen ser på, er om filmen virker! Om den vækker følelser, om den skaber en reaktion hos publikum og om vi kan mærke at du og dit filmhold har lagt kræfter i filmen.

2023 - ÅRETS FESTIVAL - 2023
Dette års udgave af festivalen bliver anderledes. Vi er i gang med en spændende udviklingsproces hvor vores samspil med Odense International Film Festival bliver både tydligere og mere inddragende for jer deltagere på TheNextFilmFestival. Vi omstrukturere og koordinere fremtidens festival for unge, og vi glæder os meget til at løfte sløret i de nærmeste år. I denne sammenhæng er årets festival kortere end tidligere år. Vi lover dog allerede nu et koncentreret og levende arrangement i et spændende samspil med partnere - ikke mindst Odense International Film Festival.

Deltagelse på talentskolekonferencen som
underviser/leder vil koste 1.200,00 kroner, imens deltagelse, pr. elev, fra en skole/et
kursusforløb, vil koste 800,00 kroner. Dette vil naturligvis være med alle måltider og overnatning.

For yderligere information henvises til:

- Hvis du er en del af en filmskole, din egen leder/underviser.
- Hvis du ikke er en del af en filmskole; thenextfilm@station-next.dk

Awards og priser offentliggøres i løbet af foråret 2023.

ENTRIES FROM DENMARK ONLY.

Der er to alderskategorier på TheNextFilmFestival. For begge kategorier gælder det, at det er instruktørens alder da post-produktionen blev afsluttet, som er afgørende for, hvilken alderskategori filmen tilhører.

U16 - film lavet af unge, der ikke er ældre end 16 år.
U21 - film lavet af unge der ikke er yngre end 17 år.

Den øvre aldersgrænse for instruktøren (og dermed en films mulighed for at deltage) , er på 21 år, ved afslutningen af filmens post-produktion. Dette afviges der ikke fra.

FILMENS LÆNGDE:
Vi anbefaler at lave så korte film som muligt. Men reglen er:
- Max 15 minutter hvis du deltager i alderskategorien U21
- Max 10 minutter hvis du deltager i alderskategorien U16

NB. Rulletekster, titel osv. skal være inkluderet i den angivne tid. Der gives ikke dispensation for film, der er for lange.

UNDERTEKSTER:
Alle U21 film skal have engelske undertekster (gælder først den endelige fil som indsendes efter filmen er blevet optaget på festivalen).

CLEARET MUSIK:
Al musik skal være clearet med rettighedshaveren.

DIN FILM PÅ YOUTUBE:
For at deltage i TheNextFilmFestival skal du selv uploade din film til YouTube. Du skal have uploadet den inden du tilmelder dig. Upload den i så høj kvalitet som muligt.

Under tilmelding skal du sende os linket til din film, og så sørger vi for at samle alle tilmeldte film i særlige TheNextFilmFestival-kanaler, så juryen og andre interesserede kan se dem. Det er let at uploade film til YouTube, når først du har oprettet en bruger.

Bemærk: du kan IKKE sende os filmen som et link til en cloud- eller transfer-service (f.eks. Google Drive, Dropbox, Wetransfer, Filemail etc.).

ØVRIGE REGLER:
Filmen skal have haft sin første premiere i 2020, 2021, 2022 eller 2023 (men må ikke tidligere have været indsendt til TheNextFilmFestival). Filmen skal være af en rimelig teknisk standard. Den skal være redigeret (med mindre det er et MEGET bevidst valg, at den ikke er). Man skal kunne høre hvad der bliver sagt. Hvis den udgave af filmen du sender ind til bedømmelse, er på et andet sprog end dansk, skal der være danske eller engelske undertekster. Der skal være credits.

Overall Rating
Quality
Value
Communication
Hospitality
Networking
  • Martin Hansen

    Filmskaberes Roskilde 🎬 skønne mennesker

    September 2020
  • Jeremy Wilson

    A very awesome festival for young filmmakers. It's the best way of getting new connections and you're going to watch a lot of wonderful films.

    September 2019