A Malter Filmfesztivál rövid és egész estés filmek nevezését várja, amiket egy vándormozi során több fesztivál közönségéhez is eljuttat. A beérkezett műveket filmes zsűri értékeli és az ősz folyamán hivatalos díjátadó során jutalmazza. A beválogatott filmek a következő fesztiválokon kerülnek levetítésre: Bánkitó Fesztivál, Campus Fesztivál, Ördögkatlan Fesztivál, Kerekdomb Fesztivál. A filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promótálása közösségi oldalainkon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.

Tavasszal pedig az előző év legjobb filmjei további vetítéseken vesznek részt.

Figyelem!
A Bánkitó Fesztiválra azok a filmek kerülnek be a legnagyobb eséllyel, amelyek kritikusan gondolkoznak a magyarságról, az identitásról, illetve a „hazaszeretet” és a „nemzetterápia” fogalmairól. Keressük azokat az alkotásokat, amik történelmi traumákkal, kulturális örökséggel és hagyományokkal foglalkoznak.

a 2019-es évben kiosztásra került díjak:

A DMJV Önkormányzata által biztosított 500.000 forint a három fődíjas között oszlott meg

III. legjobb film: Farkas Adrienn - Alex
II. legjobb film: Dudás Balázs - Két csík
I. legjobb film: Lőrincz Nándor, Nagy Bálint - Felülnézet

Az első három helyezett illetve a közönség kedvenc film egyaránt kapott szobrot Szabó Károly, képzőművésztől.

Közönségdíj: Csoma Sándor - Casting
Dehir.hu díja: Simó Ibolya - Falu Fessön
Hajdú Online díja: Szakonyi Noémi Veronika - Maszatvár
kulter.hudíja: Regős Ábel - Kék óra
Alföld Televízió díja: Csoma Sándor - Casting
FM90 Campus Rádió díja: Füzes Dániel - Szokásjog

FELHÍVÁS & SZABÁLYOK VERSENYFILMEK NEVEZÉSÉRE

A 7. MALTER VÁNDOR turné július 8-án indul és októberig több magyar fesztiválon fog zajlani (Bánkitó, Campus, Ördögkatlan, Kerekdomb).

1. A
MALTER FILMFESZTIVÁL az alábbi kategóriákban fogadja el a nevezést: rövid és egész estés fikció, dokumentum, animáció, filmetűd.
2. Körülbelül 50 rövidfilmet és 10 egész estés filmet van lehetőségünk levetíteni (MP4, Pro Res vagy HD Cam / SR formátumban, a díjátadó ünnepségre pedig DCP formátumban). Mindegyik beválogatott film lejátszásra kerül az összes állomáson.
3. A pályázatra 2019 január 1. után készült alkotásokkal lehet nevezni. Azokat a filmeket, amelyek az idei évben elérhetőek online felületen, vagy megvásárolhatóak valamilyen hordozón, nem élveznek prioritást.
4. A nagy- és kisfilmek mellé érdemes angol feliratot is csatolni, így az esetleges külföldi fesztiválozók is könnyebben élvezhetik a vetítéseket.
5. A fesztivál nem tud vetítési díjat fizetni. Ugyanakkor úgy gondoljuk a filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promotálása közösségi oldalainkon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.
6. A MALTER FILMFESZTIVÁL közönségszavazás mellett szakmai zsűrit is felkér, akik díjazzák a legjobb filmeket.
7. Nevezési díj nincs.
8. A program összeállítói minden filmet meg kell nézzenek. Így legalább egy zárt online linket vagy egy előzetes kópiát kell küldjetek június 10-ig. Minden filmet lássatok el címmel, játékidővel és az értesítési címetekkel.
9. A filmeket a következő címekre várjuk bármilyen file megosztóval, lehetőleg mp4 formátumban:
malterblog@gmail.com
10. Minden előzetes képi és sajtóanyag bekerül a fesztivál archívumába.
11. Ha alkotásodat elfogadtuk, visszajelzünk, amilyen hamar csak lehet. Kijelentjük, hogy a filmekből az idei állomásonkénti vetítés után az alkotásokat nem terjesztjük tovább és azokról nem készítünk másolatokat.
12. Ha a beküldött anyag esetleg megsérül, a fesztivál szervezői nem tudnak felelősséget vállalni az esetleges anyagi károkért. Ezért kérjük, soha ne eredeti kópiát küldjetek. Hibás vagy sérült fájlok esetén a szervezők e-mailben kérhetnek újraküldést.
13. Ha egy film nevezésre kerül, visszavonni nem lehet. A nevezés megtörténtekor az alkotók egyetértenek az előző szabályokkal és a filmek fesztiválon való vetítésével.