Annual wanderer film festival, what screens your movies in hungarian art events.

MALTER FILMFEST is a wanderer festival, what takes place in other Hungarian art events: Kolorádó Festival, Bánkitó Festival, Malom Festival Art Camping, Ördögkatlan Festival, Fekete Zaj, Kerekdomb Festival. Introducing the films to the public, promoting the works on our social media sites can bring the filmmakers closer to the acquaintance and attract the attention of distributors, agents and producers.

About 40 short and 10 features films are selected by invitation.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Malter Filmfesztivál rövid és egész estés filmek nevezését várja, amiket egy vándormozi során több fesztivál közönségéhez is eljuttat. A beérkezett műveket filmes zsűri értékeli és az ősz folyamán hivatalos díjátadó során jutalmazza. A beválogatott filmek a következő fesztiválokon kerülnek levetítésre: Kolorádó Fesztivál, Bánkitó Fesztivál, a Malom Fesztivált megelőző alkotótábor, Ördögkatlan Fesztivál, Fekete Zaj, Kerekdomb Fesztivál. A filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promótálása közösségi oldalainkon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.

Jövő tavasszal pedig az előző év legjobb filmjei további vetítéseken vesznek részt.

a 2022-es évben kiosztásra került díjak:

III. legjobb film: Konkol Máté - Budapest, Zárt város
II. legjobb film: Karácsony Péter - Lesen
I. legjobb film: Schwechtje Mihály - Ballagási cipő

Közönségdíj: Dóczé Péter - Nagykorú felügyelete mellett
Különdíj: Pinczés Dávid - Imposztor
Hajdú Online díja: Gál András - Elmegyek
DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék díja: Reszeli-Soós András - Café Marylin
Apolló Mozi Díja: Chilton Flóra - Nefelejcs
FM90 Campus Rádió díja: Venczel Zsolt - Akarsz-e játszani?

The 9th MALTER FILMFEST will take place in July 13- October 15 touring several Hungarian art events (example: Bánkitó, Malom, Fekete Zaj, Kerekdomb, Ördögkatlan).
1.
MALTER FILMFEST accepts films in the following categories: short and full fiction, documentary, animation films.
2.
About 40 shorts and 10 features in a digital (DCP, Pro Res) are selected by us. Each selected fillm will be screened in each festival city.
3
Due to the high number of entries, please submit works that have been shown in the years after 2021.
4.
Features and short films in any language other than English or Hungarian must be subtitled either in English or Hungarian.
5.
The festival cannot pay a screening fee. At the same time, we believe that introducing the films to the public, promoting the works on the surfaces of art festivals (Bánkitó, Fekete Zaj, Kerekdomb Ördögkatlan) can bring the filmmakers closer to the acquaintance and attract the attention of distributors, agents and producers.
6.
MALTER FILMFEST is a competitive festival. In addition to the public vote, we also invite a professional jury to award works.
7.
Every film must be seen by the programming committee in advance. A preview online Screening Link must be received no later than July 22 th. All screeners must be labeled with thefi lm title, running time and contact address.
8.
The festival is not responsible for loss or damage of lm entries during shipment to or from the festival..
9.
Once a film is selected, it may not be withdrawn. Completion of the festival confirmation form implies unconditional acceptance of all festival regulations and guarantees festival participation.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FELHÍVÁS & SZABÁLYOK VERSENYFILMEK NEVEZÉSÉRE

A 9. MALTER VÁNDOR turné a Bánkitó Fesztiválon veszi kezdetéti.

1. A MALTER FILMFESZTIVÁL az alábbi kategóriákban fogadja el a nevezést: rövid és egész estés fikció, dokumentum, animáció, filmetűd.
2. Körülbelül 40 rövidfilmet és 10 egész estés filmet van lehetőségünk levetíteni (MP4, Pro Res vagy HD Cam / SR formátumban, a díjátadó ünnepségre pedig DCP formátumban). Mindegyik beválogatott film lejátszásra kerül az összes állomáson.
3. A pályaművek magas száma miatt kérjük, hogy olyan alkotásokat küldjetek be, amik 2021ben és utáni években lettek bemutatva.
4. Az angoltól vagy magyartól eltérő nyelvű egészestéseket és rövidfilmeket angol vagy magyar felirattal kell ellátni, kivéve, ha a párbeszéd vagy kommentár megértéséhezszükségtelen.
5. A fesztivál nem tud vetítési díjat fizetni. Ugyanakkor úgy gondoljuk a filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promotálása közösségi oldalainkon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.
6. A MALTER FILMFESZTIVÁL közönségszavazás mellett szakmai zsűrit is felkér, akik díjazzák a legjobb filmeket.
7. A program összeállítói minden filmet meg kell nézzenek. Így legalább egy zárt online linket vagy egy előzetes kópiát kell küldjetek július 22-ig. Minden filmet lássatok el címmel, játékidővel és az értesítési címetekkel.
8. A fesztivál nem vállal felelősséget a filmek fesztiválra való szállítása során keletkezett sérüléséért vagy elvesztésért.
9. Ha egy film nevezésre kerül, visszavonni nem lehet. A nevezés megtörténtekor az alkotók egyetértenek az előző szabályokkal és a filmek fesztiválon való vetítésével.