Annual wanderer film festival, what screens your movies in hungarian art events.

MALTER FILMFEST is a wanderer festival, what takes place in other Hungarian art events: Bánkitó Festival, Ördögkatlan Festival, Kerekdomb Festival, Fekete Zaj. Introducing the films to the public, promoting the works on our social media sites can bring the filmmakers closer to the acquaintance and attract the attention of distributors, agents and producers.

About 60 short and 10 features films are selected by invitation.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Malter Filmfesztivál rövid és egész estés filmek nevezését várja, amiket egy vándormozi során több fesztivál közönségéhez is eljuttat. A beérkezett műveket filmes zsűri értékeli és az ősz folyamán hivatalos díjátadó során jutalmazza. A beválogatott filmek a következő fesztiválokon kerülnek levetítésre: Bánkitó Fesztivál, Campus Fesztivál, Ördögkatlan Fesztivál, Fekete Zaj, Budaörs Fesztivál, Kerekdomb Fesztivál. A filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promótálása közösségi oldalainkon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.

Tavasszal pedig az előző év legjobb filmjei további vetítéseken vesznek részt.

Figyelem!
Az idei év fesztiválhelyszíneinek tényleges dátumai nagyon flexibilisek a koronavírus helyzet miatt, ezért sajnos tényleges megrendezésüket nem tudják garantálni a szervezők.

a 2020-as évben kiosztásra került díjak:

A DMJV Önkormányzata által biztosított 500.000 forint a három fődíjas között oszlott meg

III. legjobb film: Nagy István, Palkó Áron - Narkós és céda
II. legjobb film: Fazekas Gyöngyi - Narancs útlevél
I. legjobb film: Szövényi-Lux balázs - Katapult

Az első három helyezett illetve a közönség kedvenc film egyaránt kapott szobrot Szabó Károly, képzőművésztől.

Közönségdíj: Fazekas Gyöngyi - Narancs útlevél
Dehir.hu díja: Tápai Gergely - Spiritusz
Hajdú Online díja: Rosanics Patrik - Kimaradt körök
DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék díja: Szabó Szonja Vércsék
kulter.hu díja: Nagy István, Palkó Áron - Narkós és céda
Alföld Televízió díja: Vörös András - Dettó
FM90 Campus Rádió díja: Szemerédy Viktória - Meghasonlatok

The 8th MALTER FILMFEST will take place in July 08- September 19 touring several Hungarian art events (example: Bánkitó, Campus, Fekete Zaj, Kerekdomb, Ördögkatlan).
1.
MALTER FILMFEST accepts films in the following categories: short and full night fiction, documentary, animation.
2.
About 40 shorts and 10 features in a digital (DCP, Pro Res) are selected by us. Each selected fillm will be screened in each festival city.
3.
Features and short films in any language other than English or Hungarian must be subtitled either in English or Hungarian.
4.
The festival cannot pay a screening fee. At the same time, we believe that introducing the films to the public, promoting the works on the surfaces of art festivals (Bánkitó, Campus, Fekete Zaj, Kerekdomb Ördögkatlan) can bring the filmmakers closer to the acquaintance and attract the attention of distributors, agents and producers.
5.
MALTER FILMFEST is a competitive festival. In addition to the public vote, we also invite a professional jury to award works.
6.
Every film must be seen by the programming committee in advance. A preview online Screening Link must be received no later than July 1th. All screeners must be labeled with thefi lm title, running time and contact address.
7.
If the submitted material is damaged, the festival organizers cannot be held responsible for any material damage. Therefore, please never send an original copy. In case of incorrect or damaged files, the organizers can request a resend by e-mail..
8.
Once a film is selected, it may not be withdrawn. Completion of the festival confirmation form implies unconditional acceptance of all festival regulations and guarantees festival participation.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FELHÍVÁS & SZABÁLYOK VERSENYFILMEK NEVEZÉSÉRE

A 8. MALTER VÁNDOR turné a nyár közepén tud elindulni.

1. A
MALTER FILMFESZTIVÁL az alábbi kategóriákban fogadja el a nevezést: rövid és egész estés fikció, dokumentum, animáció, filmetűd.
2. Körülbelül 40 rövidfilmet és 10 egész estés filmet van lehetőségünk levetíteni (MP4, Pro Res vagy HD Cam / SR formátumban, a díjátadó ünnepségre pedig DCP formátumban). Mindegyik beválogatott film lejátszásra kerül az összes állomáson.
3. A pályázatra 2019 január 1. után készült alkotásokkal lehet nevezni. Azokat a filmeket, amelyek az idei évben elérhetőek online felületen, vagy megvásárolhatóak valamilyen hordozón, nem élveznek prioritást.
4. A nagy- és kisfilmek mellé érdemes angol feliratot is csatolni, így az esetleges külföldi fesztiválozók is könnyebben élvezhetik a vetítéseket.
5. A fesztivál nem tud vetítési díjat fizetni. Ugyanakkor úgy gondoljuk a filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promotálása közösségi oldalainkon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.
6. A MALTER FILMFESZTIVÁL közönségszavazás mellett szakmai zsűrit is felkér, akik díjazzák a legjobb filmeket.
7. A program összeállítói minden filmet meg kell nézzenek. Így legalább egy zárt online linket vagy egy előzetes kópiát kell küldjetek július 1-ig. Minden filmet lássatok el címmel, játékidővel és az értesítési címetekkel.
8. Ha alkotásodat elfogadtuk, visszajelzünk, amilyen hamar csak lehet. Kijelentjük, hogy a filmekből az idei állomásonkénti vetítés után az alkotásokat nem terjesztjük tovább és azokról nem készítünk másolatokat.
9. Ha a beküldött anyag esetleg megsérül, a fesztivál szervezői nem tudnak felelősséget vállalni az esetleges anyagi károkért. Ezért kérjük, soha ne eredeti kópiát küldjetek. Hibás vagy sérült fájlok esetén a szervezők e-mailben kérhetnek újraküldést.
10. Ha egy film nevezésre kerül, visszavonni nem lehet. A nevezés megtörténtekor az alkotók egyetértenek az előző szabályokkal és a filmek fesztiválon való vetítésével.