TheNextFilmFestival er Danmarks største åbne filmkonkurrence og filmevent for filmskabere under 21. Her kan du møde andre unge filmfolk, folk fra den professionelle filmbranche og dit nye publikum.
TheNextFilmFestival samarbejder med den danske filmbranche, som donerer præmier til vinderne. Derfor får du ikke alene mulighed for at få vist din film på storskærm, du får også chancen for at vinde for eksempel penge eller udstyr til din næste filmproduktion.

På grund af corona-situationen er alle de regionale filmfester aflyst i 2022, og en jury ser i stedet alle film og bedømmer hvilke som kvalificerer sig til finalen. Der vil også blive valgt en Bedste Film i hver aldersklasse i hver region.

Som den eneste danske festival for unge, byder vi alle typer film velkommen. Dokumentar, fiktion, kunstfilm eller musikvideo – det eneste juryen ser på, er om filmen virker! Om den vækker følelser, om den skaber en reaktion hos publikum og om vi kan mærke at du og dit filmhold har lagt kræfter i filmen.

ENTRIES FROM DENMARK ONLY

Der er to alderskategorier på TheNextFilmFestival. For begge kategorier gælder det, at det er instruktørens alder ved filmens første visning nogensinde, som er afgørende for, hvilken alderskategori filmen tilhører.

U16 - film lavet unge, der ikke er ældre end 16 år.
U21 - film lavet af unge der ikke er yngre end 17 år og ikke ældre end 21 år.

Filmens længde
Helt generelt anbefaler vi så korte film som overhovedet muligt. Men reglen er:
Max 15 minutter hvis du deltager i alderskategorien U21
Max 10 minutter hvis du deltager i alderskategorien U16

NB. Rulletekster, titel osv. skal være inkluderet i den angivne tid. Der gives ikke dispensation for film, der er for lange.

Undertekster
Alle U21 film skal have engelske undertekster

Clearet musik
Al musik skal være clearet med rettighedshaveren. TheNextFilmFestival tilbyder gratis, professionel filmmusik. Se mere på www.thenextfilm.dk

Din film på YouTube
For at deltage i TheNextFilmFestival skal du selv uploade din film på youtube. Du skal have uploadet den inden du tilmelder dig. Upload den i så høj kvalitet som muligt.

Under tilmelding skal du sende os linket til din film, og så sørger vi for at samle dem i særlige TheNextFilmFestival-kanaler, så juryen og andre interesserede kan se dem. Det er let at uploade film til youtube når først du har oprettet en bruger. Bemærk: du kan IKKE sende os filmen som et link eller via google docs osv.

Øvrige regler
Filmen skal have haft sin første premiere i 2019, 2020 eller 2021 (men må ikke tidligere have været indsendt til TheNextFilmFestival).
Filmen skal være af en rimelig teknisk standard.
Den skal være redigeret (med mindre det er et MEGET bevidst valg, at den ikke er).
Man skal kunne høre hvad der bliver sagt.
Hvis filmen er på et andet sprog end dansk, skal der være danske undertekster.
Der skal være credits.

De fem regioner
Din film bliver i første omgang vist på den regionale Filmfest. Du skal beslutte, hvilken region du tilmelder din film. Det vil oftest være den region du bor i, men hvis du f.eks. har lavet filmen på en efterskole, vil du måske hellere melde filmen til i skolens region.

Overall Rating
Quality
Value
Communication
Hospitality
Networking
  • Martin Hansen

    Filmskaberes Roskilde 🎬 skønne mennesker

    September 2020
  • Jeremy Wilson

    A very awesome festival for young filmmakers. It's the best way of getting new connections and you're going to watch a lot of wonderful films.

    September 2019