**Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19, το φεστιβάλ θα γίνει στις 21-23 Ιουνίου 2021 στον θερινό κινηματογράφο Αλόμα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας**

Ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού Εύπολις-art, οραματίζεται να καθιερώσει ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους επικεντρωμένο στη νέα γενιά δημιουργών.
Το New Generation Film Festival απευθύνεται σε εφήβους και σε νέους δημιουργούς, έως 30 ετών. Κατά γενική παραδοχή της εγχώριας και παγκόσμιας κινηματογραφίας, ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν διέθετε περισσότερους κατηρτισμένους σκηνοθέτες/τριες.
Πρόθεσή μας είναι, η δημιουργία ενός τριήμερου Φεστιβάλ, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο του 2020, όπου θα υπάρχουν δύο διαγωνιστικά τμήματα, με μέγιστο αριθμό 20 ταινιών, σε κάθε τμήμα. Στο πρώτο τμήμα, θα συμμετέχουν οι ταινίες δημιουργών έως 18 ετών και στο δεύτερο από 18-30 ετών.
Οι ταινίες θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από διακεκριμένους στο αντικείμενό τους σκηνοθέτες, ηθοποιούς, κριτικούς.
Ταυτόχρονα έμπειροι σκηνοθέτες θα παραδίδουν masterclasses.

New Generation 18-30
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας/ Best Movie Award: 400€
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου/ Best Script Award: 400€

New Generation 14-17
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας/ Best Movie Award: 200€
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου/ Best Script Award: 200€

Γενικοί Όροι

1) Γίνονται δεκτές ταινίες που έχουν γυριστεί στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό από σκηνοθέτες που ζουν στην Ελλάδα.
2) Ο/Η σκηνοθέτης δεν πρέπει να υπερβαίνει το ανώτερο ηλικιακό όριο των 30 χρόνων (γεννηθείς ως και την 31/12/1990)
3) Μπορούν να συμμετέχουν ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation
4) Η διάρκεια της ταινίας να μην είναι μικρότερη των 4 λεπτών και να μην υπερβαίνει τα 20 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων τέλους).
5) Η παραγωγή της να είναι τα έτη 2019 και 2020.
6) Να μην υπάρχει ελεύθερα διαθέσιμη για online στο διαδίκτυο και να μην έχει διανεμηθεί σε βίντεο ή/και DVD.
7) Κάθε σκηνοθέτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ με μία και μόνο ταινία. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό ταινιών ενός παραγωγού εφόσον οι ταινίες είναι διαφορετικού σκηνοθέτη.
8)Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να προβάλλει για προωθητικούς λόγους του Φεστιβάλ , στιγμιότυπα ή μέρος των ταινιών που δεν θα υπερβαίνουν σε διάρκεια τα 2 λεπτά.
9) Η υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Φεστιβάλ σημαίνει αυτομάτως την ανεπιφύλακτη αποδοχή του παρόντος κανονισμού και αποτελεί υπεύθυνη δήλωση για την αλήθεια και την ακρίβεια των υποβληθέντων στοιχείων (ταυτότητα συντελεστών, δήλωση είδους και κατηγορίας, τεχνικά στοιχεία – τεχνικός έλεγχος πριν την παράδοση)

Τεχνικές Προδιαγραφές

1) Οι ταινίες που δεν έχουν ελληνικούς διαλόγους είναι υποχρεωτικό να συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους.
2) Να είναι ανάλυσης 1920x1080 Full HD.
3) Να παραδοθούν σε αρχείο μορφής .avi, .mov ή εναλλακτικά σε .mp4 σε format 16:9 ή 4:9
4) Από τη στιγμή που έχει κατατεθεί η δήλωση συμμετοχής και το υλικό και η ταινία προκριθεί δεν δύναται να αποσυρθεί για οποιοδήποτε λόγο.
5) Ο δημιουργός παραδίδει μία (1) τουλάχιστον φωτογραφία της ταινίας ή και την αφίσα εφόσον υπάρχει και μία του/της σκηνοθέτη σε ηλεκτρονική μορφή (300dpi).

Overall Rating
Quality
Value
Communication
Hospitality
Networking
 • Nikos Deligeorgidis

  It was really an honor that my film participated in such a well organized festival among talented young filmmakers!Thanks for all!

  July 2021
 • It was a wonderful experience! In this festival I celebrated my debut as a film director with the premiere of my first short film "Purple french fries" . The organizers made us all feel welcome and I got to meet other contestants in the pre-festival party. I recommend this festival to all the young filmmakers out there!

  June 2021
 • I was honored to participate at the festival. Everything was perfect. Thank you!

  June 2021
 • great festival with a friendly atmosphere and a nice program of young filmmakers ! thank you so much for inviting me!

  June 2021
 • Eugenia Marouli

  It was such an honour to be a part of this festival! Everything was great and well-organised!

  June 2021