Musik och Dansfilmfestival invigdes och arrangerades för två år sedan på Kulturfesten i Tranås den 18 oktober 2017. Förra året arrangerades vår festival igen på Kulturfesten den 15 oktober 2018.

Festivalen visar dansfilmer och kortfilmer som är mellan en minut till femton minuter långa. Vi söker filmer som har gjorts i Tranås kommun och Region Jönköping. Bland de filmer som skickas till festivalen kommer vi att välja en antal filmer för att visa under Musik och Dansfilmfestivalen 2019.

Vår målsättning och syfte med festivalen är att locka en ny publik samt öka antalet tittare i genren dansfilm och kortfilm i Tranås kommun samt ge en ny konstupplevelse med spännande möten mellan konstformerna. Vi vill skapa en mötesplats för samtal kring dans, film och musik.

Festivalen har samarbetat med biografen Royal Tranås, medverkande elever och lärare från Sommenbygdens Folkhögskola och Holavedsgymnasiet, Sveriges Film och Videoförbund, Kulturens, Tranås kommun och ScreenDance Festivalen*

*ScreenDance Festivalen är en nationellt och internationell dansfilmfestival som arrangeras i Stockholm i april under vecka 17 på Dansmuseet i Stockholm.
Se mer på: https://filmfreeway.com/ScreenDanceFestival

För att kunna vara med i festivalen, filmen måste ha skapats i Tranås kommun eller Region Jönköpings län.

Information om de filmer som kommer att visas på Musik och Dansfilmfestival 2019 publiceras på vår Facebooksida: https://www.facebook.com/musikochdansfilmfestivaltranas/