A Malter Filmfesztivál rövid és egész estés filmek nevezését várja, amiket egy vándormozi során több fesztivál közönségéhez is eljuttat. A beérkezett műveket filmes zsűri értékeli és az ősz folyamán a debreceni Apolló Moziban egy egész napos fesztivál és díjátadó során jutalmazza. A beválogatott filmek a következő fesztiválokon kerülnek levetítésre: Bánkitó Fesztivál, Ördögkatlan Fesztivál, Ízek versek Madárfütty, Kerekdomb Fesztivál, DESZT

Tavasszal pedig az előző év legjobb filmjei további vetítéseken vesznek részt.

a 2018-as évben kiosztásra került díjak:

Kiemelt különdíj: Wunder Judit - Kötelék/Bond
A Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék díja: Gyimesi Anna - Negyven év/Forty years
KULTer.hu díj: Bernáth Szilárd - Fizetős nap / Pay day
Campus Rádió díj: Baranyi Benő - Bújócska / Hide and seek - shortfilm
Alföld TV díj: Schwechtje Mihály - Ready Or Not / Aki bújt, aki nem
Közönségdíj: Dombrovszky Linda - Kockaember/Cube man

Legjobb filmek díjai, Debrecen városának díja 2019-es versenyen:

III. 100.000 Ft
II. 150.000 Ft
I. 250.000 Ft

Valamint kiosztásra kerülnek támogatóink díjai, akik a következők:
KULTer.hu
Campus Rádió
Alföld Telveízió
Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék

FELHÍVÁS & SZABÁLYOK VERSENYFILMEK NEVEZÉSÉRE

A Malter Vándor Filmfesztivál már az 6. filmes esemény, ami idén a Bánkitó, Ördögkatlan Fesztivál, az Ízek Versek Madárfütty, a Kerekdomb Fesztivál rendezvényeken foglal helyet, és októberben egy díjátadóval egybekötve a debreceni Apolló Moziban a DESZT Fesztiválon ér véget.

1. A vetítésre két szekcióban lehet nevezni: Egészestés film/ rövidfilm. A következő műfajokban: fikciós film, dokumentumfilm, animáció, filmetűd.
2. Körülbelül 50 rövidfilmet és 10 egészestés filmet van lehetőségünk levetíteni (MP4 formátumban vagy DVD-n). Mindegyik beválogatott film lejátszásra kerül az összes állomáson.
3. A pályázatra 2018 január 1. után készült alkotásokkal lehet nevezni.
4. A nagy- és kisfilmek mellé érdemes angol feliratot is csatolni, így az esetleges külföldi fesztiválozók is könnyebben élvezhetik a vetítéseket.
5. A fesztivál nem tud vetítési díjat fizetni. Ugyanakkor úgy gondoljuk a filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promótálása közösségi oldalainkon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.
6. A MALTER FILMFESZTIVÁL közönségszavazás mellett szakmai zsűrit is felkér, akik díjazzák a legjobb rendezést, forgatókönyvet, képi világot és színészi alakítást.
7. Nevezési díj nincs.
8. A program összeállítói minden filmet meg kell nézzenek. Így legalább egy zárt online linket vagy egy előzetes kópiát kell küldjetek június 1-ig. Minden filmet lássatok el címmel, játékidővel és az értesítési címetekkel.
9. A filmeket a következő címekre várjuk bármilyen file megosztóval, lehetőleg mp4 formátumban:
malterblog@gmail.com
10. Minden előzetes képi és sajtóanyag bekerül a fesztivál archívumába.
11. Ha alkotásodat elfogadtuk, visszajelzünk, amilyen hamar csak lehet. A végső program összeállítására Július 1-én kerül sor. Elfogadás esetén szerződésben kijelentjük, hogy a filmekből semmilyen anyagi hasznunk nem származik, illetve hogy az idei állomásonkénti vetítés után az alkotásokat nem terjesztjük tovább és azokról nem készítünk másolatokat.
12. Ha a beküldött anyag esetleg megsérül, a fesztivál szervezői nem tudnak felelősséget vállalni az esetleges anyagi károkért. Ezért kérjük, soha ne eredeti kópiát küldjetek. Hibás vagy sérült fájlok esetén a szervezők e-mailben kérhetnek újraküldést.
13. Ha egy film nevezésre kerül, visszavonni nem lehet. A nevezés megtörténtekor az alkotók egyetértenek az előző szabályokkal és a filmek fesztiválon való vetítésével.

DCFILM.BLOG.HU
MALTERBLOG@GMAIL.COM