Script File

Frontiera

La o benzinarie fara nume de pe marginea autostrazii, la miezul noptii, apare o vizitatoare neasteptata. Un post de radio bizar anunta ca un lup da tarcoale zonei, iar ascultatorii suna sa discute prezenta supranaturalului in zona de-a lungul istoriei. Adam, baiatul care lucreaza singur pe tura de noapte la benzinarie, ruleaza un joint si o invita pe femeie sa il fumeze impreuna afara, ceea ce adauga un nivel de neincredere in cele ce se intampla dupa; toata povestea opereaza intre neincredere si suspendarea acesteia. Adam ii spune povesti despre regiune si despre afacerea petroliera a familiei lui, din care vrea sa se imbogateasca. Femeii nu ii scapa ironia visului de a deveni magnat al petrolului venind din partea unui baiat pasionat de vestul salbatic, precum si a disonantei dintre ei doi, dintre civilizatie si barbarism, masculin rational si feminin magic.

Dupa miezul noptii, vis-a-vis de benzinarie, doua surori rome instaleaza un cort unde citesc in tarot. Surorile ii amintesc lui Adam despre un pacat stramosesc, si ii citesc ceva bizar in carti femeii. Lupul se apropie, furtuna se inteteste si surorile ii dau un avertisment femeii. In spatiul mistic din cort, trecutul se scurge in prezent, si se strapunge voalul dintre real si ireal.

Se aude un geam spart dinspre benzinarie, si Adam pleaca impreuna cu femeia sa investigheze. Surorile se pregatesc de plecare, simtind un semn de rau augur. Radioul anunta un atac de animale salbatice la un hotel din apropiere; intre cei doi e o tensiune puternica, si oscileaza intre romantica si amenintatoare. Adam hotaraste sa caute sursa zgomotului in padure, in timp ce femeia pare ca se pregateste de atac. Ii sclipesc ochii nenatural cu o nuanta de portocaliu, si camera taie cand o ia la fuga. Adam o ia la fuga in padure cand aude un animal apropiindu-se.

Dupa un moment de pauza in care nu stim ce s-a intamplat cu Adam, apare femeia in genunchi in padure, aplecata usor in fata, cu parul lung si despletit. E dezbracata, si are sange pe antebrate si pe maini. Auzim muzica clasica. Inca ploua, dar incepe sa se vada soarele rasarind printre copaci. Femeia isi intinde bratele intr-o parte si incearca sa spele sangele in ploaie. E linistita.

Se uita in sus si zambeste larg, cu sange la gura, si in lumina soarelui arata aproape ca o icoana. Se ridica si se indreapta spre autostrada, uitandu-se in jur. Dupa ce isi ia cateva lucruri din portbagaj si se curata si imbraca in toaleta benzinariei, ia un pachet de tigari de la casa si lasa in schimb o bancnota pe tejghea. Radioul prinde semnal, si se aude o frantura dintr-un buletin de stiri de dimineata de pe acelasi post, care anunta un atac de lup in zona padurii. Crainicul este bizar, si pare aproape incantat de poveste.

La marginea padurii, femeia a facut un mic foc, deasupra caruia gateste niste carne pe un protap improvizat din lemne. Carnea este inca insangerata, si femeia o mananca incet. Isi intoarce capul si vede la orizont silueta unui cal. Ridica putin bucata de carne pe care o are in mana in semn de "noroc!" si zambeste larg.

Femeia urca in masina si porneste la drum pe autostrada, relaxata si vizibil bucuroasa. Ia de pe bancheta din spate palaria de cowboy a lui Adam si si-o pune pe cap razand. Priveste drept inainte si accelereaza, cu rasaritul in spate.

 • Theodora Ionescu
  Writer
 • Project Type:
  Experimental, Short
 • Country of Origin:
  Romania
 • Language:
  Romanian
 • First-time Screenwriter:
  No
 • Student Project:
  No
Writer Biography - Theodora Ionescu

Absolventa de literatura comparata la University College London, actuala masteranda in management la Lancaster University. Pasionata de design narativ si productie de film si jocuri video, cu un interes pentru realism magic si spatiile de frontiera.

Add Writer Biography