Het kortfilmfestival Ciné Public brengt sinds 2009 een knap staaltje kortfilms van Vlaams filmtalent dat met eigen middelen aan de slag gaat. Het festival vindt voor de derde keer plaats in Cinema Zuid in Antwerpen op zaterdag 17 maart 2018.

Ciné Public is een initiatief van het Centrum voor Beeldexpressie.

- Beste Animatie
- Beste Documentaire
- Beste Fictie
- Beste film van cineast zonder filmopleiding

- Je woont en/of studeert in Vlaanderen en/of Brussel.
- Je kortfilm (fictie, documentaire of animatie) is afgewerkt na 15 november 2016.
- Je kortfilm duurt maximum 30 minuten, inclusief begin- en eindgeneriek.
- Je maakte de film met eigen middelen. Dat wil zeggen: producties los van steun van Screen Flanders, VAF, TAX Shelter of in opdracht van een omroep of productiehuis. Steun van de lokale bakker en/of een zakcentje van de bomma zijn wel toegestaan.
- Indien anders dan Nederlands gesproken in de film, moet deze voorzien zijn van Nederlandse ondertiteling.
- Je bent houder van alle auteursrechten, ook op de muziek. De organisatie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor mogelijke inbreuk op auteursrecht.
- Deadline upload is 15 juli 2018 middernacht.
Er wordt geen bevestiging gestuurd voor je inzending. Alle deelnemers zullen in augustus via e-mail op de hoogte gebracht worden over de selectie voor het festival.

– Het Centrum voor Beeldexpressie maakt een selectie uit alle geldig ingezonden kortfilms. Hun beslissing is onherroepelijk. Zij kunnen categorieën aflassen bij een gebrek aan kwalitatieve inzendingen. Geselecteerde films worden vertoond op de festivaldag, en komen in aanmerking voor prijzen, die door een jury toegekend worden.
- Bij deelname geef je de organisatoren toelating de ingezonden kortfilm vooraf te delen met de jury, die deze strikt en alleen voor haar juryopdracht gebruikt.
- De geselecteerde films worden beoordeeld door een jurypanel samengesteld door het
Centrum voor Beeldexpressie. Zij bepalen de winnaars. Tegen de beslissing van de jury is geen beroep mogelijk en er wordt niet over gecorrespondeerd.
- Geselecteerde films worden één, maximum twee keer vertoond tijdens het festival op zaterdag 22 september 2018.
- De organisatoren kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden in geval van wijzigingen of annulering van de wedstrijd wegens overmacht.
- Alle gevallen niet voorzien in dit reglement behoren tot de exclusieve verantwoordelijkheid van de organisatoren. Tegen hun beslissing is geen beroep mogelijk en er wordt niet over gecorrespondeerd.
- Door deelname gaat men onvoorwaardelijk akkoord met dit reglement.