Private Project

Еден метар

Во документарниот филм „Еден метар“, ќе ги истражиме недопрените светови на длабинското нуркање и алпинизмот, ќе го прикажеме бестрашниот дух на човечката непокорна желба да се совладаат најтешките терени на природата. Филм ќе го прикаже суровиот есенцијал на авантурата и стремежот кон извонредното, следејќи авантурист со смели истражувачки и спортски карактеристики, претставени на границата помеѓу екстремната лудост и екстремната посветеност. Соборувањето на два спортски рекорди, во еден ден и во две дисциплини ја претставува спортската желба за докажување пред самиот себе, а сето тоа ќе биде пропратено со прикажување на предели од Македонија, од една друга перспектива.

 • Bojan Sekuloski
  Director
 • Bojan Sekuloski
  Writer
 • Goran Stojilkovic
  Producer
 • Vladimir Stojcevski
  Producer
 • Darko Nedanoski
  Key Cast
 • Project Type:
  Documentary
 • Runtime:
  1 minute 3 seconds
 • Country of Origin:
  Macedonia, the former Yugoslav Republic of
 • Country of Filming:
  Macedonia, the former Yugoslav Republic of
 • Language:
  Macedonian
 • Shooting Format:
  4K
 • Aspect Ratio:
  16:9
 • Film Color:
  Color
 • First-time Filmmaker:
  Yes
 • Student Project:
  No
Director - Bojan Sekuloski